În perioada octombrie 2013 – februarie 2014, liceenii din echipa YouthBank București au desfăşurat mai multe activităţi de mobilizare de resurse din comunitatea bucureșteană. Din banii mobilizaţi astfel a fost creat fondul disponibil pentru această rundă de finanţare. ce va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma maximă care poate fi acordată fiind de 2.500 lei.

Pentru a putea accesaa aceste finanțări, echipe de minim 3 liceeni (care frecventează cursurile un liceu din sectorul 1 și 2) trebuie să completeze un formular de aplicare, pe care îl poți descărca de aici

Pentru că majoritatea beneficiarilor finanțărilor YouthBank sunt minori, trebuie să existe un cadru care să le permită acestora să își desfășoare activitatea și să își implementeze proiectul, în conformitate cu legile în vigoare. Cele doua variante pe care o echipă de proiect le are la dispoziție sunt:
1. proiectul este găzduit de o organizație non-profit/școală. Mai multe detalii despre rolul organizației gazdă puteți afla aici.

2. finanțarea este acordată unei persoane adult care își asumă responsabilitatea legală pentru implementarea proiectului, în numele echipei de proiect

Încurajăm tinerii să opteze pentru oricare din cele două variante.

Proiectele propuse de către liceeni vor trece printr-un proces complex de selecție, coordonat de echipa YB București. Proiectele selectate pentru finanțare vor fi implementate în perioada 11 aprilie - 2 iunie 2014.

Descărcați ghidul de finanțare pentru mai multe detalii.