"Relația mea cu YB a fost foarte spontană și neașteptată, și pot spune că a fost marcată de o agitație constantă, de la început până la sfârșit. Dar a fost felul acela frumos de agitație, când ai mereu ceva de făcut, dar muncești în sens și pentru binele tău... Am aplicat pentru finanțarea YouthBank în 2012 cu proiectul Brunch pe Mătăsari. Ce mi-a plăcut cel mai tare la YouthBank este că a fost o experiență, și voi traduce ad-literam, care m-a scos din zonă mea de confort.

Am fost foarte mândri când am auzit că proiectul nostru a fost plăcut. M-a făcut să realizez că există și alte "drumuri"pe care le-aș putea aborda. Și de asemenea, m-a făcut să îmi dau seamă că în orice meserie, în orice proiect, este foarte important să știi să-ți alegi echipă. Iar despre voi cei de la YB, tot ce pot spune este că sunteți niște oameni foarte deschiși și calzi și mereu dispuși să acordați ajutor."

"Am aflat despre YB din proiectele finantate de ei anterior si datorita faptului ca sunt niste tineri care chiar fac o schimbare! Am primit de la YB propunerea de a canta in deschiderea concertului din perioada de fundraising, a lui Mihai Margineanu si Florin Chilian. Am avut sansa de a cunoaste persoane noi, care ne-au inspirat (cu unii am ramas chiar prieteni) si de a canta cu nume mari ale muzicii romanesti cum ar fi Florin Chilian si Mihai Margineanu.

Cred ca oricine ar avea ceva de invatat din experienta YouthBank, deoarece acei tineri sunt adevarate modele in societate; ei arata lumii cum ar trebui sa fie, ca implicarea este foarte importanta in bunul mers al lucrurilor si sa nu ne pese numai de noi.

“Am simțit din primul moment că YouthBank are încredere în mine. Că vede nu doar cine sunt, ci și cine pot deveni cu îndrumarea potrivită. YouthBank mizează pe talentul și ideile tinerilor; nu ne taie elanul, nu ne dă totul pregătit pe tavă, ne învață cum să ajungem unde vrem, ne arată că nu e vorba de scurtături, ne dă oportunitatea să ne maturizăm fără a ne pierde identitatea sau optimismul.

YouthBank reprezintă munca în echipă, puterea de a trece peste diferențe și dorința de a lăsa ceva în urmă. Am învățat că dacă ai o idee și ai ambiția să o pui în practică, atunci ai tot ce-ți trebuie. Am învățat să dau, am simțit bucuria de a ajuta și am văzut cât de bine te simți când duci un proiect la bun sfârșit. YouthBank îți dă tot ce ai nevoie pentru a porni într-o expediție: busolă, hărți, rezerve de apă, lanterne, trusă de primă ajutor, spray anti-țânțari... Tot ce trebuie tu să faci e să-ți alegi destinația.”

"Programul YouthBank este o adevarata poarta catre descoperirea de sine. Am gasit in mine anumite calitati pe care nu credeam ca le am si nici nu stiam ca ma pot descurca in situatii limita. Sa fii un lider nu-i usor, dar este exact ca in agricultura, radacinile sunt amare dar dupa un timp apare si rodul muncii tale. Acest program m-a ajutat sa plantez si sa culeg roadele muncii mele. Programul ofera sansa tuturor tinerilor de a se vedea in fata unor situatii pe care scoala nu ti le arata si in acelasi timp, te stimuleaza sa cauti sprijin in comunitate. Prin aceasta sansa inveti ce inseamna munca de echipa, organizarea de evenimente, cum faci fata situatiilor neasteptate, ce inseamna antreprenoriatul iar la final vezi rezultate palpabile. Si chiar daca nu iese mereu cum ne dorim, inchei cu sufletul impacat si stii ca ai avut curajul nebun de a face ceva intr-o societate in care mai toti vorbim despre ce am face si mai nimeni nu face. Multumesc YouthBank!" 

"Multumesc pentru ocazia si placerea de a va cunoaste si a lucra impreuna cu voi. A fost o surpriza placuta sa aflu despre proiectele voastre si sa vad cum lucrati si, asa cum am mai spus si anterior, va apreciez foarte mult profesionalismul si dedicatia. Sunteți speciali! Felicitari!" 

"YouthBank este oportunitatea de a iesi din anonimat fara a fi neaparat celebru, de a te autocunoaste si de a te autodepasi fara ca macar sa realizezi asta. Cand am intrat in YouthBank am crezut ca este un simplu program pentru tineri. Acum nu mai vreau sa se termine. Mi-a oferit sansa sa cunosc oameni valorosi, oameni buni si oameni implicati. Astfel m-a determinat si pe mine sa ma implic. YouthBank, pentru mine, inseamna cooperare si succes."

"YouthBank (scris asa si nu youth bank, Iutbanc sau mai stiu-eu-cum) a fost prima mea dragoste voluntara. Primul meu an alaturi de echipa YouthBank a fost primul an in care m-am panicat din cauza lipsei de timp, in care am alergat dupa sponsori, in care m-am rugat de directoare sa ma lase sa pun afise, in care m-am enervat din proprie initiativa. Dar a fost si primul an in care am aflat ce inseamna sa-i ajuti pe ceilalti, sa schimbi in bine comunitatea in care traiesti. Cu YouthBank am invatat ce frumos e sa oferi ceva celorlalti. Si ce bine te simti dupa ce ti se multumeste pentru asta." 

"YouthBank m-a ajutat să îmi descopăr și să îmi modelez întâi universul interior, pentru a-l putea înțelege și ajuta pe cel exterior. De aici am învățat cum să trasez linii, apoi să le unesc în forme și să le inund cu diferite culori, pentru a le da viață. Așa am descoperit păsările, le-am atașat aripi, începând să se înalțe dincolo de mine (ideile s-au pus în practică, s-au materializat și s-au realizat cu succes), reflectându-se în fluviul întins printre sertare (simbolizând formarea unui mod de gândire). Am simțit ce înseamnă să fii pasionat de ceva în care crezi, înțelegând că trebuie să zbier în mine pentru a se auzi în ceilalți, să desprind din mine oglinzi pentru a le agăța în ceilalți, în așa fel încât să înțeleagă rațional, dar și empiric puterea YouthBank-ului. Așa se realizează trecerea de la “ego” către “eco” și, în fond, nu este aceasta ecuația omenirii?"