În perioada 5-7 ianuarie 2016, echipa YouthBank București a organizat festivalul “ÎnScenarii”, un festival de film și teatru făcut de tineri, pentru tineri. Festivalul a avut loc la Teatrul Excelsior București și s-a putut desfășura datorită participării mai multor trupe de teatru și creatori de film tineri.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala Studio a Teatrului Excelsior, sală care s-a dovedit neîncăpătoare pentru toți iubitorii de arte care au dorit să participe la festival. Un bilet de intrare pe o zi a costat 20 de lei, iar un abonament pentru festivalul integral 50.

Pentru realizarea evenimentului, echipa YouthBank a reușit să obțină Sala Studio a Teatrului Excelsior, precum și participarea  următorilor artiști: trupa T3, trupa As, trupa Yorick, trupa Arthesium, trupa Shakespeare, Dan Iliuță, Alin Mușetescu, Christian Roncea, Alex Ivănoiu, Maia Morgenstern.

Alex Ivănoiu: "A fost a doua oară când am jucat Flori pentru Algernon, l-am schimbat mult de ultima oară. M-am bucurat că atâția oameni au venit la spectacol, printre ei oameni pe care nu îi cunoșteam deloc. Câțiva m-au oprit în lift și mi-au spus că au fost foarte încântați, lucru care m-a făcut să mă gândesc că ÎnScenarii ăsta și-a propus să dea o șansă oamenilor să vadă și să fie văzuți. ÎnScenarii e la prima ediție, cu o sală destul de mică, care s-a arătat neîncăpătoare pentru cei ce vor să vadă teatru și film. Personal sunt plin de curiozitate în legătură cu ediția a doua."

În urma celor 3 zile de festival, YouthBank București a generat suma de 4400 de lei, sumă care va intra în fondul YouthBank pentru susținerea inițiativei liceenilor din sectoarele 1 și 2. 


În perioada 19-22 noiembrie 2015, echipa YouthBank București s-a aflat la Târgul de Carte Gaudeamus de la Romexpo unde a organizat primul eveniment de fundraising din anul școlar 2015-2016. Evenimentul Blind date with a book” a venit ca o încurajare a oamenilor să își depășească prejudecățile legate de lectură și să se lase surprinși de ce alegere fac, pe nevăzute. Astfel, oricine putea alege o carte împachetată în ziare ce avea scrise pe ea doar scurte indicii – experiența necunoscutului valorează poate mai mult decât cartea în sine, am zis noi J

În același timp, membrii YouthBank București au învățat să abordeze oameni străini și să îi convingă să doneze pentru Fondul YouthBank, fond din care vor fi finanțate proiectele cu impact ale liceenilor din sectoarele 1 și 2. În schimbul unei donații de 10 lei, fiecare persoană își putea alege o carte învelită în ziar.

În urma celor 4 zile de participare la eveniment, echipa YouthBank București a reușit să mobilizeze suma de aproximativ 3500 de lei, sumă care va intra în Fondul YouthBank.

20151119_140245.jpg

În perioada 19 - 23 noiembrie, cu ocazia Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, echipa YouthBank Bucureşti a organizat evenimentul de fundrasing cu titlul: "Blând date with a book". Iubitorii de carte au avut posibilitatea de a pleca la o întâlnire oarbă cu o care pe care au descoperit-o, căreia i-au aflat povestea, căreia i-au ascultat cuvintele şi care i-a purtat pe acel tărâm unde imaginaţia relatează cel mai bine detaliile lumii scrise. Cărţile puse la dispoziţie de echipa YouthBank au fost ambalate şi grupate în categorii precum: "De cursă lungă (române în mai multe volume)", "Nu căuta covrigărie, ia-ţi volum de poezie", "Să creştem mari (cărţi pentru copii)", "Relatări pe scurt (nuvele şi povestiri)", etc.

În cele 4 zile de eveniment, în care echipa YouthBank Bucureşti a fost prezentă la Târg Gaudeamus, peste 200 de iubitori de carte au plecat de mână cu o carte. Astfel, în urma acestui eveniment, s-au strâns aproximativ 2100 Ron, bani ce vor ajunge în Fondul YouthBank.

Spectacolul de teatru "Moștenitoarea", organizat în două seri: 11-12 februarie 2013, a încheiat seria evenimentelor de fundraising marca YouthBank București - 2013.

Evenimentul a stârnit interesul a 93 de spectactori, în urma lui fiind mobilizați 2.790 lei. Din aceasta sumă 1.689 lei au intrat în fondul YouthBank pentru susținerea activitâților educative ale liceenilor și a proiectelor finanțate prin YouthBank București.

Mai multe detalii găsiți în raportul de mai jos.

În data de 26 ianuarie 2013, echipa YouthBank București a organizat meciul demonstrativ Confruntarea Greilor. În urma acestui eveniment, 15.510 lei au fost mobilizați pentru a fi folosiți în susținerea activităților educative din cadrul programului YouthBank și a inițiativelor cu impact în comunitate, inițiate și implementate de către liceenii bucureșteni.

Mai multe detalii despre acest eveniment găsiți în raportul de mai jos.