Nume echipă:Voievozii+1

Nume organizație gazdă:Fundatia PACT – Parteneriat pentru Actiune Comunitara si Transformare

Valoarea finanțării: 2.770 lei

Povestea proiectului:

"Noi aveam de mult ideea de a implemanta în platforma site-ului nostru www.voievozii.ro, care sa promoveze pe plan national si mai apoi international, invențiile românești.

Când am văzut afișul Youthbank din liceul nostru, ne-am gândit din start că asta este ocazia noastra sa lansăm, într-un final, InventVodă. Am aplicat, lucru care a fost ușor deoarece știam din strat scopul proiectului și lucrurile de care aveam nevoie ca să îl lansăm.

Proiectul a fost acceptat și finanțat de YouthBank și partenerii lor cu o suma de 2.770 lei cu ajutorul căreia am promovat site-ul pe mai multe platforme și am pus bazele unui proiect mare și aparte care va continua minim încă câțiva ani.

Ne-a venit în această perioadă în care aveam de lansat proiectul să facem chiar un eveniment propriu-zis de lansare pentru conceptul nostru. Cu această idee nouă în gând și cu un termen limită, 7 iunie, ne-am apucat să vorbim cu câteva grupe de inventatori de prin țară, să aducem pe cineva de la OSIM să vorbească la eveniment, și am făcut și reclamă și premii ca să atragă un public.

Evenimentul a constat într-o prezentare scurtă a ce facem noi cu Voievozii iar apoi toate cele 4 echipe de inventatori au ținut o scurtă prezentare în fața publicului și a camerei de filmat. Când aceste lucruri s-au terminat, toată lumea putea să se miște liber prin sală de la inventator la inventator și să participle la concursuri unde puteau câștiga premii. Cu ajutorul YouthBank și a conducerii Colegiului Național Bilingv George Coșbuc, evenimentul de lansare a fost un succes pentru toată lumea.

În curând vom avea un filmulet dedicat evenimentului pe site-ul nostru și vom include pe site și un filmulet dedicat inițiativei celor de la YouthBank. În viitor vom face clipuri video cu inventatori interesanți și le vom posta pe site-ul nostru www.voievozii.ro." (echipa Voievozii+1)

Mai multe poze de la eveniment găsiți mai jos.