Nume echipă: Cavalerii Thaliei

Nume organizație gazdă: A.R.T Fusion

Valoarea finanțării: 3.000 lei

Povestea proiectului:

"Proiectul “O viata cu teatru, o viata mai buna”, a reprezentat un proiect pilot, in care patru copii de la Centrul de Primire Pinocchio, au petrecut doua luni de repetitii intense intr-o sala de teatru, pentru a pune la punct asa cum s-a putut, o readaptare a piesei de teatru “Ursul pacalit de vulpe”.

Aceste trei echipe au primit ajutorul Teatrului Tandarica si au dat mana cu actorul Paul Ionescu, ce a realizat scenariul piesei si a fost regizor.

Asociatia A.R.T Fusion a fost organizatia gazda pe care am ales-o, care s-a implicat atat moral prin impartasirea experientei pe care au acumulat-o in timp, dar ne-au oferit si ajutor in gestionarea banilor si a anumitor situatii in care ne-am aflat.

Ceea ce noi reusit sa punem pe picioare este un proiect social in beneficiul copiilor institutionalizati. In cadrul repetitiilor ne-am imprietenit, i-am facut sa rada, sa se joace si, credem noi, i-am scos putin din mediul trist in care traiesc oferindu-le o alta perspective asupra lumii. Repetitiile s-au desfasurat pe parcursul a doua luni, timp in care am ajuns sa-i cunoastem si sa-i indragim foarte mult pe copii. De-a lungul orelor de repetitii acestia au fost receptivi la indicatiile si sfaturile actorului si constiinciosi invatandu-si toate replicile – reusind sa depaseasca cea mai mare provocare si anume faptul ca nu stiau sa citeasca.

Cand ziua cea mare a sosit, acestia au pasit pentru prima data in Colegiul National Sfantul Sava, gata sa castige inimile liceenilor. Inainte de marele spectacol, a mai avut loc o repetitive chiar pe scena, care a decurs, din bine. In vreme ce timpul se scurgea, publicul incepea sa se adune in sala. Copii se uitau cu ochisorii lor mici si vioi la elevii colegiului, intrand in vorba cu toata lumea care se afla in prejma lor si fiind foarte afectuosi cu cei din echipa implicata. Odata ce in sala s-a strans un numar rezonabil de persoane, spectacolul a inceput. Copii au uitat de orice emotie si au pasit pe scena increzatori.

Reactia publicului a fost una neasteptat de pozitiva, chiar daca copii s-au mai incurcat pe-alocuri. S-a aplaudat si in timpul piesei iar la sfarsit spectatorii au aplaudat in picioare. S-au strans, de asemenea, si fonduri substantiale. Dupa terminarea spectacolului copii au fost premiati, adica li s-a inmanat o diploma si un cadou pentru participarea in piesa.  

A doua reprezentatie a spectacolului s-a tinut in sala mica a Teatrului Tandarica – pe care am putut-o inchiria gratuit, o sala de capacitate I mica, dar care s-a bucurat de un public numeros si entuziasmat – de data aceasta principalii spectator fiind copii si parinti, dar si colegi ai micilor actori, din acelasi Centru de primire, donatiile fiind pe masura." (echipa Cavalerii Thaliei)

Mai multe poze de la eveniment găsiți mai jos.