În perioada 5-7 ianuarie 2016, echipa YouthBank București a organizat festivalul “ÎnScenarii”, un festival de film și teatru făcut de tineri, pentru tineri. Festivalul a avut loc la Teatrul Excelsior București și s-a putut desfășura datorită participării mai multor trupe de teatru și creatori de film tineri.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala Studio a Teatrului Excelsior, sală care s-a dovedit neîncăpătoare pentru toți iubitorii de arte care au dorit să participe la festival. Un bilet de intrare pe o zi a costat 20 de lei, iar un abonament pentru festivalul integral 50.

Pentru realizarea evenimentului, echipa YouthBank a reușit să obțină Sala Studio a Teatrului Excelsior, precum și participarea  următorilor artiști: trupa T3, trupa As, trupa Yorick, trupa Arthesium, trupa Shakespeare, Dan Iliuță, Alin Mușetescu, Christian Roncea, Alex Ivănoiu, Maia Morgenstern.

Alex Ivănoiu: "A fost a doua oară când am jucat Flori pentru Algernon, l-am schimbat mult de ultima oară. M-am bucurat că atâția oameni au venit la spectacol, printre ei oameni pe care nu îi cunoșteam deloc. Câțiva m-au oprit în lift și mi-au spus că au fost foarte încântați, lucru care m-a făcut să mă gândesc că ÎnScenarii ăsta și-a propus să dea o șansă oamenilor să vadă și să fie văzuți. ÎnScenarii e la prima ediție, cu o sală destul de mică, care s-a arătat neîncăpătoare pentru cei ce vor să vadă teatru și film. Personal sunt plin de curiozitate în legătură cu ediția a doua."

În urma celor 3 zile de festival, YouthBank București a generat suma de 4400 de lei, sumă care va intra în fondul YouthBank pentru susținerea inițiativei liceenilor din sectoarele 1 și 2.