"Experiența mea în anul în care am fost voluntar YouthBank nu s-a rezumat doar la a învăța cum se fac proiecte și cum funcționează mecanismele de strângere de fonduri și de finanțare.

Din punctul meu de vedere, YouthBank-ul face mai mult decât atât. El își îndeplinește scopul pentru care a fost creat de la început, el adună tineri împreună și îi unește pentru o cauză nobilă: investirea în comunitate.

Dacă ar fi să descriu YouthBank-ul și impactul pe care îl are asupra tinerilor în două cuvinte, acelea ar fi "dezvoltare personală". Prin acest program, eu am învățat ce înseamnă muncă în echipă, ce înseamnă să comunici pe bune cu cei din jur și cel mai important; ce înseamnă să fii cu adevărat util.

Eu am toată stima pentru YouthBank pentru că mi-a dat un scop veritabil în viață, cel de a schimba comunitatea în care trăim. Astfel, eu am învățat să renunț la ignoranță și să îmi deschid ochii.

Pentru a învață ceva cu adevărat din programul YouthBank ai nevoie doar de două însușiri: să vrei să înveți și să fii deshis la orice propunere. Având aceste două însușiri, vă garantez că programul își va "arăta" farmecul."