"Fiecare are o pasiune: unii sunt pasionati de masini sau de biciclete, altii prefera sa isi petreaca timpul citind. Unii au inclinatie pentru lucrurile mai tehnice, altii, mai boemi, prefera arta. Indiferent de cat de diferiti am fi, pasiunea este cuvantul cheie comun.

Acea pasiune ii face pe oameni sa se trezeasca motivati, gata sa schimbe ceva prin intermediul pasiunii lor, mai vor sa faca un lucru in plus, care sa contribuie la pasiunea acestora. Pentru mine aceasta pasiune este YouthBank-ul.

Nu conteaza cat timp petrec, incercand sa am un aport pozitiv in acest program, atata timp cat eu vad schimbarile. Vad schimbarile la propria-mi persoana, vad evolutia celor din echipa, reactiile oamenilor vizavi de noi, tinerii si cum incet, incet, prin multa munca si pasiune reusesti sa schimbi ceva.

YouthBank-ul pentru mine a fost ca o oportunitate primita de la o forta Divina, prima data luand totul ca pe o provocare. De multe ori oamenii regreta anumite alegeri facute. Eu sunt de parere ca totul are un rost, ca nimic nu este intamplator. Nu regret circumstantele in care mi-a fost "aruncat" flyer-ul cu YouthBank, impreuna cu provocarea de a face un proiect, acum doi ani. In doua zile am reusit sa pun cap la cap proiectul, ulterior fiind anuntata de echipa YouthBank ca am fost finantata. De atunci, viata mea s-a schimbat radical.

Am cunoscut echipa YouthBank Bucuresti si am ramas uimita de faptul ca inca exista echipe de liceeni in Romania atat de unite si frumos organizate. Mi-am dorit inca de la primul contact cu lumea YouthBank sa devin membru al acestei echipe. Peste un an, am fost aleasa sa fac parte din minunata echipa YouthBank Bucuresti. Era un moment in viata mea, as putea zice, de cotitura.

Fara YouthBank, posibil as fi ajuns in rand cu ceilalti liceeni fara o perspectiva clara asupra viitorului. Oportunitatile pe care mi le-a oferit acest program sunt, de departe, cele mai speciale oportunitati oferite mie. De aceea, nu refuz niciodata vreuna. Oportunitatile acestea nu le primesti la scoala, in nici un caz. Oportunitatile sunt oferite in mod egal tuturor membrilor, tu doar trebuie sa le "alegi". Prin multa munca, oportunitatile apar.

YouthBank m-a invatat cum sa fiu disciplinata. Fiind o fire rebela, in mod normal, merg pe principiul "Regulile sunt facute pentru a fi incalcate". Nu-mi dau seama daca regulile impuse in cadrul acestui program au fost create pentru toate tipurile de tineri, insa un lucru care mie imi este clar este ca m-am identificat foarte mult cu acesta.

Am invatat, cu ajutorul acestui program sa fiu mai flexibila si mai intelegatoare, sa renunt la orgoliul meu imens in momente in care el nu-si are rostul si sa accept parerile celorlalti. Imi place ca nu stau deloc degeaba, mereu este cate ceva de facut, exista o schimbare pe care trebuie sa o fac. Schimbarea poate fi atat a modului meu de munca, cat si la persoana-mi. Prin acest program mi-am dat seama ce vreau sa fac mai departe, la ce sunt buna, la ce mai trebuie sa lucrez.

Am avut niste emotii pe care nu le poti simti daca te joci WOW toata ziua, sau daca stai si palavragesti intr-o cafenea cu niste cunostinte. Emotii speciale, diferite pe care le doresc ca experienta tuturor membrilor noi, din toata tara. Programul m-a modelat, exact cum fac eu cu sculpturile mele. Mereu a mai fost ceva de adaugat, de schimbat. Insa am siguranta ca produsul finit care voi fi dupa ce nu voi mai putea fi membru, va fi o persoana hotarata, speciala, care va iesi in lume cu capul sus, cu un drum clar, "batatorit" de dinainte cu toata experienta sa acumulata de-a lungul anilor in YouthBank.

Recomand oricarei persoane care citeste acest lucru sa incerce sa aibe macar un contact cu noi, cei din YouthBank. Sunt sigura ca acea persoana se va schimba si incetul cu incetul, parerile despre tineri vor fi imbunatatite radical."