Echipa YouthBank București a ales proiectele care vor fi finanțate anul acesta. Suntem foarte entuziasmați de propunerile liceenilor și, mai ales, de faptul că și-au asumat o schimbare în comunitatea lor. Proiectele sunt după cum urmează:

·         Fabrica de Experimente – Roadshow for Charity – sau o echipă de liceeni pasionați de știință, care cred că oricine poate învăța chimie și fizică prin experimente simple și amuzante, chiar dacă ești la uman sau nu J ei vor să aducă această experiență de învățare într-un centru de copii unde îi vor îndruma să facă un set de experimente interesante și colorate. Mai mult decât atât, echipa își propune să monitorizeze evoluția acestor copii la chimie și fizică de-a lungul anului școlar.

·         Q-veta – un proiect care spune “asumă-ți ridicolul” pe un ton de care am avea 

resize      nevoie cu toții în viață. Q-veta este titlul unui mediumetraj cu tematică de anii 50 în care protagoniștii au parte de o surpriză neașteptată, chiar în camera de hotel în care sunt cazați. Echipa de proiect vrea astfel să demonstreze că orice vis e realizabil dacă crezi în el și vor să transmită tuturor celorlalți tineri că e în regulă să fii un pic diferit. 

       ·          Neuro – parte din echipa SmartRead care a obținut finanțare anul trecut, echipa Neuro își propune realizarea unei aplicații care să vină în ajutorul marilor companii în privința testării produselor lor. Aplicația lor va putea ajuta producătorii și furnizorii de servicii să vină în ajutorul consumatorilor cu produse mai exacte pentru nevoile acestora.

      ·         Rocada Spiristă – echipa din Colegiul Național Spiru Haret s-a hotărât să demonstreze că șahul este o activitate plăcută și utilă. Ei vor organiza cu finanțarea YouthBank un concurs de șah, reușind să obțină și susținerea Federației Române de Șah. Speră că participanții – între 62 și 128 – vor avea o experiență inedită și își vor aduce aminte că există și plăceri mici care îți fac viața mai bogată.

      ·         High School Delivery – sau festivalul care trece din stradă în curtea școlii. O echipă de foști voluntari ai Street Delivery s-au hotărât să aducă diversitatea festivalului de pe stradă tuturor liceenilor care vor să participe la un eveniment care îmbină concerte, expoziții, teatru și multe altele – și da, sunt toate opere ale unor liceeni. YouthBank București e finanțatorul principal al unui festival despre care sperăm că va continua în multe alte ediții.

       ·         TaskItUp – o altă aplicație care a primit voturile echipei YouthBank, realizată de Helios Tech, un grup de liceeni care și-au dat seama de importanța unei comunicări bune în interiorul unei echipe. Aplicația va ajuta grupurile care lucrează împreună să își gestioneze mai bine munca, să comunice eficient și să observe împreună stadiul proiectului lor, totul cu o interfață ușor de utilizat.

resizeÎn perioada octombrie 2015 – februarie 2016, liceenii din echipa YouthBank București au desfăşurat mai multe activităţi de mobilizare de resurse din comunitatea bucureșteană. Din banii mobilizaţi astfel a fost creat fondul disponibil pentru această rundă de finanţare. ce va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma maximă care poate fi acordată fiind de 2.500 lei.

Ai o idee care merită să fie vizibilă și care îți va îmbunătăți comunitatea? Atunci ia-ți încă cel puțin 2 prieteni (toată echipa trebuie să frecventeze cursurile unui liceu din sectorul 1 și 2) și completează formularul de aplicare și formularul de buget cu ideea ta. Trimite-le pe toate până în 18 martie, la ora 23:59 la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. și fă-te auzit. Pentru mai multe detalii accesează ghidul de finanțare sau descarcă toate fișierele de care ai nevoie de aici.

Pentru că majoritatea beneficiarilor finanțărilor YouthBank sunt minori, trebuie să existe un cadru care să le permită acestora să își desfășoare activitatea și să își implementeze proiectul, în conformitate cu legile în vigoare. Astfel, proiectul trebuie găzduit de o organizație non-profit/școală. Mai multe detalii despre rolul organizației gazdă puteți afla aici.

Proiectele propuse de către liceeni vor trece printr-un proces complex de selecție, coordonat de echipa YouthBank București. Proiectele selectate pentru finanțare vor fi implementate în perioada 4 aprilie - 6 iunie 2016.

Descărcați ghidul de finanțare pentru mai multe detalii.

YouthBank România își întregește echipa de coordonatori locali! Căutăm o persoană entuziasmată și dornică să lucreze cu tinerii în București. Pentru a aplica te rugăm să trimiteți un CV și o scrisoare de motivație la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. până în data de 23 august 2015.

Citeste mai mult...