dsc 0499 2Niște tineri implicați și dornici să cunoască arta cinematografiei, așa se descriu cei din echipa Xplore Studios. Dorința de învățare și realizarea unui vis frumos au stat la baza realizării proiectului Ad House. Cadre, filmări și sunete au făcut deliciul realizării unui scurt metraj, care a impresionat trecătorii din București. YouthBank a sprijinit îndeplinirea visului celor din echipa Xplore Stdios, finanțând proiectul Ad House cu suma de 2400 lei.

 

Tinerii liceeni de la Colegiul Național Spiru Haret din București au fost foarte entuziasmați să se pună în posturile de regizori, scenariști și actori. Povestea scurt-metrajului a fost povestea unui om orb, rătăcind pe străzile Bucureștiului, după cum relatează tinerii cinefili. A fost o experiență distractivă pentru aceștia deoarece oamenii se apropiau pe stradă să ajute actorul, iar de fiecare dată când se întâmpla asta, cei din Xplore Studios le explicau că este doar o filmare: „Oamenii se opreau să îl ajute pe actorul nostru "orb" și trebuia să ne oprim să le explicăm ce facem de fapt, au mai venit necunoscuți să ne felicite pentru ceea ce facem, a fost foarte frumos.”. Este interesantă experiența lor pentru că au realizat, fără să își dea seama, un experiment social, văzând că bucureștenii au o dorință ridicată de a ajuta.

Echipa XploreStudios au ales ca temă pentru scurt metraj manipularea din mass-media: „Datorită programului "YouthBank" am reușit să realizăm un scurt-metraj artistic intitulat "Ad House", care pune în prim-plan rezultatul manipulării în mass-media.”. Această experiență i-a învăța pe liceeni că fiecare acțiune trebuie făcută cu pasiune: „Cel mai important lucru este că orice creezi să fie făcut cu pasiune, iar noi urmăm aceasta regulă. Această regulă ar trebui să o urmăm fiecare dintre noi, pentru ca fiecare sarcină pe care o avem de îndeplinit să o facem cu dăruire, iar la final să avem satisfacția că a ieșit ceva frumos, în care ni se reflectă personalitatea”.

Tinerii sunt un adevărat exemplu, dorindu-și să continue și pe viitor realizarea unor scurt metraje: „De asemenea acum avem posibilitatea să filmăm diverse evenimente în cadrul Colegiului National "Spiru Haret" București, și să continuăm cu realizarea scurt-metrajelor/documentarelor.”. Un lucru foarte important de care trebuie să ținem cont cu toții este faptul că fiecare experiență ne învață câte ceva. Munca în echipă și aprecierea adresată celor din jurul nostru sunt trăsături esențiale în acest moment. Colaborarea cu YouthBank, i-a învățat peliceeni acest lucru, după cum declară chiar ei: „Am învățat să fim o echipă, să ne ajutăm și să realizăm ceva frumos.”.