10277722 710094519032537 352463309717479269 nCe e mai frumos decât 2 zile pline de distracție, de făcut noi prieteni, de exprimare a creativității, de ascultat muzică bună și în același timp de a învăța ceva nou despre alte culturi? Ei bine, un grup de elevi au găsit răspunsul la această întrebare și au creat Youth Festival. Un festival unic, care promovează diversitatea și cultura în același timp.

 

Elevii au venit cu ideea, iar YouthBank i- a ajutat să își aucăcă visul la realitate. Le-a dat o sumă de 4445 ron, iar elevii s-au pus pe treabă. Și-au creat și și-au promovat festivalul, iar astfel prima zi de festival a început cu personalizare de tricouri. Doritorii au primit vopsele textile și și-au transpus creativitatea pe tricouri. A fost o activitate în cadrul căreia a predominat buna dispoziție, sala a fost plină de râsete și s-au creat noi prietenii . Deoarece organizatorii au dorit să promoveze diversitatea, participanții au fost invitați să vizioneze un scurt metraj despre persoanele LGBT urmat de o rundă de discuții despre subiect. Au fost invitate persoane LGBT și de etnie romă care au discutat cu participanții și le-au clarificat orice nelămurire. Elevii au fost într-adevăr interesați de acest subiect iar multe întrebări au fost puse pe parcursul sesiunii de discuții. Următorul film a fost unul românesc, numit ‚ Undeva în Palilula', iar toți cei prezenți „s-au bucurat de film”, după spusele organizatorilor. Astfel, s-a încheiat prima zi cu succes și a urmat cea de a-2-a. Cei nu au ajuns să își personalizeze tricoul în ziua precedentă, a avut acum ocazia, iar cei cere și-au făcut tricourile s-au putut plimba pe la standurile de artă urbană. Organizatorii au încheiat prima ediție a festivalului Youth Festivalul cu un concert al formației „Ora Închiderii” iar participanții s-au arătat încântați de această prestație.


Chiar dacă „au fost câteva dificultăți în găsirea unei locații sau a unei trupe” organizatorii au fost surprinși plăcut de „numărul mare de participanți” și de faptul că printre ei s-au regăsit și persoane adulte. Tinerii organizatori speră ca următoarele ediții să fie și mai mari și mai spectaculoase și le mulțumesc tuturor pentru participare.