liceeni1-465x390Muzică, voie bună, dans, artiști consacrați și oameni de nota 10. Toate par ingredientele ideale pentru o seară reușită în oraș. Însă, pentru cei șapte tineri bucureșteni, din echipa „ A.V.", acestea sunt ingredientele ideale pentru a aduce fericire în viețile altora. Este vorba despre cele 39 de suflete de la centrul de plasament Cireșarii numărul 2.

Ei au fost cei care i-au înduioșat pe liceenii care au organizat „ Neon Saga", o petrecere caritabilă, care a luat ființă cu ajutorul celor 1995 de lei, de la YouthBank.

Micii organizatori, ajutați de alți cinci voluntari, au reușit să ducă până la capăt inițiativa nobilă, deși neînțelegerile nu au întârziat să apară: „Am avut numeroase dispute, în ceea ce privește bugetul, raportat la line-up, tema petrecerii, designul afișului și așa mai departe. Deși avem temperamente diferite, în final am reușit să ajungem la un consens, pe toate planurile.", au declarat tinerii.

Deși organizarea de evenimente nu este un lucru facil, de care oricine este capabil, liceenii au dat dovadă de spirit de echipă, minuțiozitate, atenție la detalii și atitudine proactivă. Aceste lucruri stau în spatele reușitei lor, prin care au înseninat 39 de chipuri micuțe și plăpânde, dar au adus zâmbete și pe fețele a peste 158 de oameni, care au ajutat distrându-se, alături de organizatori.

Pentru ca oamenii să știe de inițiativa lor, care, după cum ei înșiși mărturisesc, „a pornit de la un afiș în liceu. După șiruri de discuții interminabile și nenumărate certuri, am ajuns la ideea finală: Neon Saga- o petrecere caritabilă, cu tema neon", liceenii au folosit rețelele de socializare, dar și mijloace de promovare clasice, în licee. Alături de acestea, creativitatea lor a dat naștere ideii de a împărți brățări și tuburi fluorescente participanților.

În ceea ce privește membrii echipei și voluntarii care i-au ajutat, aceștia spun că proiectul pe care l-au realizat cu succes este „ începutul carierei noastre în organizarea de evenimente", dar și un factor, care „ne-a unit grupul", astfel reușind să „minimalizăm certurile și să le transformăm în momente productive, de care ne vom aminti cu drag".

Cu toate că evenimentul lor a fost un succes, tinerii nu se opresc aici, pentru că „ lumea a început să întrebe de el". Ei plănuiesc să îl organizeze din nou, „în aceeași perioadă a anului viitor" și astfel continuă să fie un exemplu pentru noi, ceilalți membri ai societății.

Ceea ce au realizat acești liceeni, ajutați de YouthBank, nu este doar o petrecere cu strângere de fonduri. Este o investiție în viitorul nostru, al tuturor. Este o doză mare de iubire față de semenii noștri. Este un act de compasiune cum rar se întâlnește. Este o demonstrație a faptului că umanitatea nu are la bază dezvoltarea tehnologică și câștigul material, ci valori și principii morale adânc înrădăcinate în conștiința fiecăruia.