Bliţ, cadru, taie, regie- aceste cuvinte descriu perfect Super- festivalul de filme făcute de adolescenţi. Nişte adolescenţi puşi în postura de regizori de film a fost ingredientul pentru un festival organizat de echipa SuperTeam, fiind singurul festival de acest fel din România. Aceştia au învăţat ce înseamnă organizarea unui festival pe bune şi s-au confruntat cu toate peripeţiile specifice unui organizator.

Au filmat, au pozat, au adus traineri şi au încheiat parteneriate, cam aşa pe scurt s-ar descrie proiectul SuperTeam. YouthBank a sprijinit financiar proiectul pentru tinerii pasionaţi de film cu suma de 2450 lei.

Cu paşi încrezători şi plini de entuziasm, tinerii liceeni au început să închirieze locaţii, să încheie contracte de parteneriat, dar nu şi în cele din urmă şi-au construit şi un site. În anul 2014, festivalul Super a fost la a doua ediţie, presărată cu workshopuri ţinute de specialişti în domeniul filmului, cu proiecţii, o competiţie şi o mini-petrecere. Este remarcant faptul că voinţa tinerilor s-a conturat sub forma unui parteneriat cu cei de la F64, care i-au sprijinit pe tinerii regizori cu aparutura necesară existenţei acestui eveniment.

Super-festivalul de filme făcute de adolescenţi se laudă şi cu o seară de 4 proiecţii, 2 din ele fiind chiar filme din competiţie. Cursurile de formare ale celor pasionaţi de acest domeniu, au făcut deliciul festivalului, astfel, pe parcursul unei săptămâni, SupertTeam au organizat cursuri de regie, film documentar, scenaristică, imagine şi cum se alege tema pentru un film. Aceşti tineri au avut parte şi de o apariţie consistentă în media, atât Tv cât şi online, echipa de la Digi24, realizând un reportaj despre performanţele organizatorice ale liceenilor.

În urma acestei experienţe, conturate frumos sub forma unor filme, tinerii organizatori au acumulat o serie de noi competenţe, promiţând şi o a treia ediţie: „SUPER va continua cu ediția a treia, cu și mai multe filme și mai bine organizat. Am primit donații de 100 de lei, pe care îi vom folosi anul viitor." Chiar dacă la un moment dat au crezut că nu mai pot continua, SuperTeam s-au încărcat cu o doză de optimism şi dinamism şi au dus la final o poveste frumoasă:

Echipa a învățat ce înseamnă să organizeze un festival de film- fiecare cu partea lui: unii au scris prezentările filmelor din festival, alții au realizat site-ul, alții au făcut poze la proiecții, alții s-au ocupat de PR sau manegement-ul evenimentelor. Membrii echipei au primit sarcini de la coordonator (Luca Istodor), pe care le-au realizat în timp util. Am avut momente în care ne-au trebuit anumite documente extrem de repede, iar membrii echipei s-au conformat și au ajutat la realizarea sarcinilor."