Nume echipă: Çava Redaction

Nume organizație gazdă: Colegiul Naţional Sfântul Sava

Valoarea finanțării: 2.000 lei

Povestea proiectului:

Ideea pentru acest proiect a răsărit în momentul în care ne-am dat seama că, deşi CNSS este cel mai prestigios liceu din România, acesta nu are propria sa revistă, precum alte licee bucureştene şi nu numai. Într-o zi, la şcoală am primit un flyer despre YouthBank.

Ni s-a părut o idee bună aşa că am hotărât să aplicăm. In fond, nu aveam nimic de pierdut, ci doar de câştigat. Şi într-o zi, răspunsul a venit. Fuseserăm acceptate! (căci atunci în echipă eram doar fete☺).

La ceva timp, am organizat o întâlnire pentru a selecta persoanele care vor face parte din echipa de redacţie, şi surprinse am fost să vedem cât de mulţi doritori erau. Insă unii s-au retras deoarece au considerat că nu-şi pot lua un asemenea angajament, iar alţii pur şi simplu nu pareau destul de dedicaţi. Apoi a mai fost organizată o întâlnire pentru a decide conţinutul revistei şi cei ce vor scrie articolele, cei ce le vor corecta şi cei care vor face designul. După împărţirea sarcinilor, am continuat să întâlnim pentru a citi cioturile de articole şi pentru a împărtăşi idei şi a face corecturi.

Odată terminate, articolele i-au fost trimise lui Mariam, cea care s-a ocupat de grafica revistei împreună cu Liana. Intr-un final, am trimis revista tipografiei, însă treaba nu se terminase aici! Mai trebuia organizată lansarea, desigur! Hotărâserăm că pentru deschidere biblioteca liceului ar fi perfectă, aşa că am vorbit cu bibilotecara liceului, aceasta fiind de acord ca lansarea să aibă loc acolo.

In ziua lansării, treburile au fost împărţite: unii au adus muzica, alţii au mers sa cumpere snacks-uri, iar unii s-au dus pentru a lua revistele de la tipografie. Insă la tipografie...panică! Nu erau toate revistele gata. Am decis că cel mai eficient ar fi să plecăm cu ce avem, ca mai apoi tipografia să trimită restul restul revistelor.

Lansarea? A fost un success! Au venit foarte mulţi oameni care au citit revista. A fost un drum lung, pe care l-am parcurs cu greu, însă nu am ezita să retrăim experienţa deoarece la sfârşit am putut citi pe format de hârtie "Çava, revista oficială a saviştilor!". (Liana Cercel, membru echipa Çava Redaction)