Nume echipă: Asul de verde

Nume organizație gazdă: Asociatia Youth for Society

Valoarea finanțării: 2.300 lei

Povestea proiectului:

"Imaginati-va o lume fara batrani! Ce observati? In dictionar nu va mai exista cuvantul „pensie”, dar nu vor mai exista nici traditii populare, sfaturi transmise din generatie in generatie, secrete de familie, vorbe bune, surasuri simple, dar pline de energie pozitiva, ci doar o lume blestemata sa se afle mereu sub presiunea timpului si sa nu-si respecte valorile vechi si sacre pe baza carora s-a creat.

Proiectul nostru ofera comunitatii trei weekend-uri in care oamenii sa redescopere importanta originii lor si cat de vitala este integrarea batranilor in contemporan. Echipa noastra isi propune sa resusciteze relatiile dintre generatii, sa convinga lumea de necesitatea acceptarii varstnicilor in societate si sa ofere cateva momente de bucurie persoanelor in varsta carora le vom demonstra faptul ca nu le-am uitat.

Dans, muzica buna, teatru, fotografie, flori, vorbe dulci, ganduri senine si suflete impacate – asta va caracteriza munca noastra. Societatea are nevoie si de actiuni indreptate spre o alta patura a comunitatii, cea alcatuita din persoanele in varsta, majoritatea proiectelor indreptandu-se spre copii. Se uita adesea de batrani, persoane izolate si care au nevoie de acceptare in cotidian. Un proiect complex, dar care va umple multe suflete de speranta." (echipa "Asul de verde")