Nume echipă: Hai la hora!

Nume organizație gazdă: Hai la hora!

Valoarea finanțării: 2.500 lei

Povestea proiectului:

Am aflat de YouthBank de la prezentarea programului, in Colegiul National “Ion Neculce”. Atunci, impreuna cu niste prieteni, avand deja o echipa formata, am hotarat sa aplicam pentru acest program. Am pus la punct un proiect bazat pe activitatea noastra anterioara, considerandu-l ca pe o oportunitate de raspandire a traditiilor romanesti.

In principiu, scopul proiectului nostru a fost acela de informare si constientizare in randul elevilor basarabeni si romani care studiaza in liceele din Bucuresti a nevoii de cunoastere a traditiilor romanesti prin folosirea de metode non-formale in anul 2011 – Anul European al Voluntariatului.

In cele 2 luni de implementare a proiectului am reusit sa infiintam o mica formatie de dansuri populare si sa sustinem 2 spectacole proprii in cadrul a doua evenimente ale ASEB (Asociatia Studentilor si Elevilor Basarabeni) din care noi, grupul de initiativa, facem parte.

Prin acest proiect speram ca am aprins in inima tinerilor elevi basarabeni care studiaza in Bucuresti scanteia culturii romanesti prin practicarea de dansuri populare romanesti. Astfel, folosind metode non-formale, i-am invatat pe cei 12 (pentru inceput) membri ai formatiei traditiile romanesti. Am stabilit cate doua repetitii pe saptamana a cate doua ore fiecare.

În data de 14 mai 2011 (în cadrul Săptămânii Europene de Voluntariat) am sustinut primul concert în aer liber, pe o scenă din str. Splaiul Independentei nr. 290, pe care au concertat în aceeasi zi si Directia 5, ProConsul si Pavel Stratan.

Cel de-al doilea concert a avut loc în ziua de miercuri, 25 mai 2011, în Club Elephant. Prin acest proiect am putut impartasi dragostea fata de cultura si traditiile romanesti prin practicarea dansurilor populare si am sperat sa dam un stimul tuturor colegilor si sa participam la mai multe concursuri, spectacole pe viitor." (Igor Pârvan, membru echipa Ansamblul Hai la hora!)