Nume echipă: Lucky ThirTEEN

Nume organizație gazdă: Asociația Youth for Society

Valoarea finanțării: 2.000 lei

Povestea proiectului:

"Scopul proiectului este acela de a pune în evidenţă viitoarele valori artistice, de a arăta publicului o variantă modernă a unor probleme prezente în viaţa de zi cu zi, de mii de ani şi de a trage un semnal de alarmă pentru ritmul cotidian şi modalitatea în care viaţa este traită în momentul de faţă.

Consiliul Școlar al Elevilor din Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” dorește să organizeze o expoziție de pictură şi desen. Subiectul expoziţiei va fi “Mituri şi superstiţii”. Vor fi în jur de 40 de lucrări (mărimea A3), care vor fi create de elevii liceului din clasele IX-XII, iar titlul expoziției va fi “Superstiţii în vânt“.

Dorim ca prin această expoziţie să demonstrăm faptul că arta este un mod plăcut, dar în acelaşi timp util, prin care omul modern se poate destinde, dar în acelaşi timp poate învăţa lucruri noi. Expoziţia urmăreşte prezentarea într-o modalitate artistică a firii umane, atât de controlată de legendele ce au devenit mituri şi adevărate superstiţii de-a lungul timpului.

Dorim ca acest vernisaj să fie unul cu vânzare, banii fiind ulterior donaţi Spitalului “Marie Curie”, pentru sectia de cardiochirurgie." (echipa "Superstiții în vânt")