Nume echipă: YouthArt Festival

Nume organizație gazdă: Fundația PACT

Valoarea finanțării: 2.485 lei

Povestea proiectului:

"După trainingul din aprilie ne-am intalnit de cateva ori intreaga sau mare parte a echipei. Am stabilit, indrumati de doamna Luiza Cristea, ce sarcini va avea fiecare. Primele lucruri de care ne-am ocupat au fost site-ul, regulamentul competitiei, formularele de inscriere etc. Dupa ce site-ul a fost finalizat am luat legatura cu trupele de teatru, am solicitat sponsorizari, castigand de partea noastra Teatrul National de Opereta si Ceainaria Green Hours.

In timp ce o parte dintre noi se ocupau de sponsorizari, ceilalti se interesau de juriul pe care trebuia sa il avem in ziua festivalului si incepusera design-ul afisului. Schimbarea designului afisului, cat si intarzierea raspunsului din partea posibililor sponsori au amanat printarea si publicarea materialelor de promovare. Pe data de 23 mai am aflat ca sala de festivitati a Colegiului Mihai Viteazul este ocupata la orele pe care le stabilisem initial, astfel am decalat programul cu 2-3 ore. Pe data de 25 mai, cu doua zile inaintea festivalului, am refacut afisele cu noul program, dar a trebuit sa obtinem o noua confirmare a prezentei juriului la noile ore, cat si a trupelor.

Pe data de 27 a avut loc prima zi a festivalului de teatru YouthArt, in prima zi participand 6 trupe din diferite licee. Am avut onoarea sa il avem pe domnul Dan Puric invitat special pe data de 28 mai. Prezenta domnului Puric a atras un public numeros, sala fiind aproape plina. In ultima zi a festivalului a avut loc festivitatea de premiere.

Premiul cel mare al festivalului a constat intr-un voucher la Carturesti in valoare de 400 de lei si diferite invitatii la teatru sau opereta. Participantii au mai ramas o ora impreuna cu noi si juriul la un mic protocol (un bufet pus la dispozitia tuturor), schimband impresii. Trecand cu vederea peste micile noastre greseli si ezitari, am reusit sa organizam acest festival, in final atingandu-ne cel mai important obiectiv: acela de a ne simti bine". (Matei Radu, membru echipă YouthArt Festival)