• DSC 0799 1060

  Programul YouthBank este unul făcut de tineri, pentru tineri. Acest lucru m-a mobilizat astfel încât să îmi doresc să demonstrez oamenilor, împreună cu colegii mei, că și noi adolescenții suntem capabili de lucruri mărețe! Cu ajutorul programului YB am ajuns să schimb cu adevărat ceva în jurul meu.

  (Bianca Bontic, membru YBB)
 • best 1060 flip

  Am învățat să muncesc mai mult și că dacă fac asta rezultatele nu întârzie să apară. YB mi-a deschis multe uși. Am învățat să fiu mai cerebral, am învățat să comunic mai bine, să analizez fapte și să iau măsuri. M-a ajutat pe plan personal să mă descopăr și să evoluez, să fiu ceea ce sunt azi.

  (Vlad Jojatu, Alumni YBB)
 • DSC 0212 1060 flip

  Primul meu an alături de echipa YB a fost primul an în care m-am panicat din cauza lipsei de timp, în care am alergat după sponsori, în care m-am enervat din proprie inițiativă. Dar a fost și primul an în care am aflat ce înseamnă să-i ajuți pe ceilalți, să schimbi în bine comunitatea în care trăiești.

  (Sabina Mihailescu, Alumni YBB)
 • meci de baschet redim pix

  YB reprezintă munca în echipă, puterea de a trece peste diferențe și dorința de a lăsa ceva în urmă. Am învățat că dacă ai o idee și ai ambiția să o pui în practică, atunci ai tot ce-ți trebuie. Am învățat să dau, am simțit bucuria de a ajuta și am văzut cât de bine te simți când duci un proiect la bun sfârșit.

  (Anna Roxana, Alumni YBB)

 

Programul YouthBank încurajează responsabilizarea tinerilor, inițiativa civică și contribuie la dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora.

YouthBank finanţează proiecte dezvoltate şi implementate de echipe de liceeni.

Proiectele propuse trebuie să se desfăşoare în orașul în care se derulează programul şi pot acoperi orice domeniu, de la activităţi sportive, artă, ecologie, la sănătate cu condiţia ca activităţile derulate:

 • să răspundă într-un mod inovator unor nevoi identificate la nivelul comunităţii;
 • să permită obţinerea unor rezultate clare, vizibile; 
 • să aibă un impact pe termen lung;
 • să ofere condiţii sigure de petrecere a timpului liber pentru tineri;
 • să fie antrenante şi plăcute.

Sunt încurajate proiectele care sunt:

 • inovatoare;
 • pot genera resurse (vând produse/servicii, folosind veniturile obţinute pentru continuarea iniţiativei şi asigurarea impactului ei pe termen lung);
 • identifică şi mobilizează şi alte resurse din comunitate.

Exemple de astfel de proiecte: renovarea şi amenajarea curţilor unor licee şi colectarea şi vânzarea de materiale reciclabile pentru a asigura întreţinerea ei corespunzătoare pentru un impact pe termen lung; organizarea unor festivaluri, evenimente cu tematică variată sau concursuri sportive, culturale, obţinându-se şi venituri din vânzarea de spaţiu publicitar şi vânzare bilete pentru a face ca aceste evenimente să devină o tradiţie; campanii de informare cu vânzare de spaţiu publicitar/reclamă pentru a extinde informarea şi către alţii; activităţi intergeneraţionale în care participanţii să realizeze produse/servicii pe care să le vândă şi care să asigure veniturile necesare pentru continuarea acestor activităţi; realizarea de mici obiecte decorative împreună cu copiii pe care să le vândă şi să îşi fidelizeze nişte clienţi astfel încât din venituri să sărbătorească zilele de naştere ale copiilor instituţionalizaţi, inclusiv în viitor; realizarea de mici produse decorative împreună cu copiii de la secţia de pediatrie şi vânzarea acestora, din venituri putând să se asigure continuarea proiectului (achiziţia materialelor necesare).

Încurajăm creativitatea şi originalitatea ideilor de proiecte!

Ce se intampla "mai exact" in YB?

Avem câteva etape principale. Mai întâi, cea de recrutare și selecție, prin intermediul căreia ne înnoim echipa în...
Citeste mai mult...

Cine poate sa aplice ca membru YB?

Orice licean motivat, care locuiește în unul din orașele în...
Citeste mai mult...

Ce beneficii am daca intru in YB?

Pe lângă diploma de voluntariat, care iți va de mare folos, vei dobândi experiență, vei învăța "de toate", de la...
Citeste mai mult...

Cat timp imi cere implicarea in program?

Ne întâlnim de câte ori este nevoie, în funcție de etapa în care ne aflăm, dar, în medie, ținem câte o ședință...
Citeste mai mult...

Cand pot sa aplic pentru a fi un membru YB?

Programul YouthBank se pliază pe structura unui an școlar. Perioada de recrutare începe în luna septembrie. Pentru a...
Citeste mai mult...
 • 1
 • 2
 • 3

Aboneaza-te

*
*
*

Proiecte finantate

Testimonii

Mulțumesc pentru ocazia și plăcerea de a vă cunoaște și a lucra împreună cu voi. A fost o surpriză plăcută să aflu despre proiectele voastre și să văd cum lucrați și, așa cum am mai spus și anterior, vă apreciez foarte mult profesionalismul și dedicația. Sunteți speciali! Felicitări!

(Carmen Lupuleț, KFC, sponsor YouthBank București)

Citeste mai mult...