• DSC 0799 1060

  Programul YouthBank este unul făcut de tineri, pentru tineri. Acest lucru m-a mobilizat astfel încât să îmi doresc să demonstrez oamenilor, împreună cu colegii mei, că și noi adolescenții suntem capabili de lucruri mărețe! Cu ajutorul programului YB am ajuns să schimb cu adevărat ceva în jurul meu.

  (Bianca Bontic, membru YBB)
 • best 1060 flip

  Am învățat să muncesc mai mult și că dacă fac asta rezultatele nu întârzie să apară. YB mi-a deschis multe uși. Am învățat să fiu mai cerebral, am învățat să comunic mai bine, să analizez fapte și să iau măsuri. M-a ajutat pe plan personal să mă descopăr și să evoluez, să fiu ceea ce sunt azi.

  (Vlad Jojatu, Alumni YBB)
 • DSC 0212 1060 flip

  Primul meu an alături de echipa YB a fost primul an în care m-am panicat din cauza lipsei de timp, în care am alergat după sponsori, în care m-am enervat din proprie inițiativă. Dar a fost și primul an în care am aflat ce înseamnă să-i ajuți pe ceilalți, să schimbi în bine comunitatea în care trăiești.

  (Sabina Mihailescu, Alumni YBB)
 • meci de baschet redim pix

  YB reprezintă munca în echipă, puterea de a trece peste diferențe și dorința de a lăsa ceva în urmă. Am învățat că dacă ai o idee și ai ambiția să o pui în practică, atunci ai tot ce-ți trebuie. Am învățat să dau, am simțit bucuria de a ajuta și am văzut cât de bine te simți când duci un proiect la bun sfârșit.

  (Anna Roxana, Alumni YBB)

 

Programul YouthBank încurajează responsabilizarea tinerilor, inițiativa civică și contribuie la dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora.

Avem câteva etape principale. Mai întâi, cea de recrutare și selecție, prin intermediul căreia ne înnoim echipa în fiecare an. Aceasta etapă presupune promovarea programului în licee în vederea primirii aplicațiilor și selecției noilor membri, realizată de către actuala echipă, în urma interviurilor și a unei sesiuni de evaluare în grup a candidaților. După ce s-a format noua echipă, aceasta participă la o serie de traininguri care au ca scop pregătirea membrilor pentru celelalte etape.

Apoi urmează etapa de strângere de fonduri. Exista o anumită sumă pe care trebuie să o strângem, ținând cont de indicatorii stabiliți la nivel național și de suma mobilizată în anul anterior. Modalitatea prin care strângem banii respectivi rămâne la decizia noastr. Avem mecanisme tradiționale de strângere de fonduri, precum organizarea de evenimente (evenimente sportive, cine VIP, concerte, petreceri tematice) sau vânzarea de felicitări companiilor, dar putem oricând să venim cu idei noi.

Odată ce am strâns banii, continuăm cu etapa de acordare de granturi (adică etapa de Grant Making). Mai exact, promovăm concursul de acordare de fonduri și încurajăm liceenii să aplice cu un proiect pe care noi sa il finanțăm. Dupa ce se termină perioada de aplicare, ne întalnim, discutăm fiecare proiect, luăm interviuri echipelor care au aplicat și apoi, bazându-ne pe niște criterii clare și obiective, dăm note proiectelor. În urma acordării notelor obținem un clasament și primele proiecte, în limita sumei pe care o avem la dispoziție, primesc finanțare.

Monitorizăm proiectele finanțate pentru a ne asigura că totul merge bine și le acordăm ajutorul nostru echipelor de proiect, iar apoi sărbătorim finalul anului.

Ce se intampla "mai exact" in YB?

Avem câteva etape principale. Mai întâi, cea de recrutare și selecție, prin intermediul căreia ne înnoim echipa în...
Citeste mai mult...

Cine poate sa aplice ca membru YB?

Orice licean motivat, care locuiește în unul din orașele în...
Citeste mai mult...

Ce beneficii am daca intru in YB?

Pe lângă diploma de voluntariat, care iți va de mare folos, vei dobândi experiență, vei învăța "de toate", de la...
Citeste mai mult...

Cat timp imi cere implicarea in program?

Ne întâlnim de câte ori este nevoie, în funcție de etapa în care ne aflăm, dar, în medie, ținem câte o ședință...
Citeste mai mult...

Cand pot sa aplic pentru a fi un membru YB?

Programul YouthBank se pliază pe structura unui an școlar. Perioada de recrutare începe în luna septembrie. Pentru a...
Citeste mai mult...
 • 1
 • 2
 • 3

Aboneaza-te

*
*
*

Proiecte finantate

Testimonii

Mulțumesc pentru ocazia și plăcerea de a vă cunoaște și a lucra împreună cu voi. A fost o surpriză plăcută să aflu despre proiectele voastre și să văd cum lucrați și, așa cum am mai spus și anterior, vă apreciez foarte mult profesionalismul și dedicația. Sunteți speciali! Felicitări!

(Carmen Lupuleț, KFC, sponsor YouthBank București)

Citeste mai mult...